Igienizarea bucatariilor profesionale este o sarcina pe cat de necesara pe atat de putin discutata.
Bucataria este zona cea mai importanta dintr-un restaurant, asa ca inevitabil apare intrebarea ,,de cate ori este necesara curatarea acesteia?’’.
Pentru o curatenie temeinica si pentru a elimina riscul aparitiei bacteriilor, trebuie sa respectati urmatorii pasi:
- Curatarea peretilor. Pentru a curata aceste suprafete este recomandata folosirea unor aparate de curatat cu presiune in combinatie cu duzele si o lance care produca spuma. Spuma se imprastie de la o distanta de unul sau doi metrii, de sus in jos. Aceasta sta pe suprafete mai mult timp decat un agent de curatare normal, astfel crescand si timpul de actiune;
- Curatarea aparatelelor si a echipamentelor;
- Curatarea suprafetelor pe care le folosesti pentru pregatirea preparatelor.
Igienizarea frecventa cu ajutorul aburului
Iar pentru ca o curatenie eficienta inseamna de fapt scaparea de microbi si de germeni, trebuie stiut ca aburul este solutia ideala pentru acest lucru.
Este o solutie ecologica si de efect deoarece nu trebuie sa folositi agenti chimici.
Pentru o gama variata de aspiratoare cu abur, Kärcher va sta la dispozitie. Curatenia cu abur, poate fi cu atat mai benefica incat nu lasa reziduri pe suprafata proaspat curatata, astfel incat sa nu provoace alergii.
O alegere excelenta pentru curatarea cu abur este aparatul SC 1 Premium. Kärcher va pune la dispozitie si o serie de detergenti pentru suprafete precum detergentul pentru suprafete CA 30 C.
Podeaua trebuie sa fie curatata cel mai des, iar acesta este o provocare aparte. Pentru a preveni accidentele de munca este necesar un nivel foarte ridicat de siguranta.
Rosturile dintre placile de gresie trebuie sa fie curatate de grasimea sau murdaria care se poate aduna pe acestea, pentru a oferi un plus curateniei.
Masinile de curatat suprafete sunt de folos insa, cele de frecat si cele de frecat-aspirat cu un singur disc sau cu role, sunt perfecte pentru o curatenie mult mai riguroasa.
Kärcher este pregatit cu toate aparatele de care ai nevoie. In magazinul nostru gasiti masina de frecat-aspirat cu un singur disc, BDS 43/Duo C Adv.
Suprafata mica de contact va permite sa curatati suprafetele aplicand o presiune ridicata, iar asta inseamna o curatare excelenta a podelelor. Rolele de curatare sunt sigure, datorita vitezei mari de rotatie, astfel incat murdaria nu ramane lipita de ele.
Aparatele au de asemenea, functia de absorbtie a apei murdare. Asa ca podeaua se usuca imediat si poate fi rapid folosita din nou.
Ce pasi trebuie sa urmati pentru a pastra igiena in bucatariile profesionale
Pentru o curatenie eficienta trebuie sa tineti cont de o serie de reguli pentru prevenirea contaminariilor sau a bolilor.
- Folositi prosoape de hartie in loc de cele de panza. Panza poate aduna umiditate, sporind astfel dezvoltarea microbilor si utilizarea in exces a detergentilor lichizi.
- Munusile si imbracamintea de unica folosinta sunt obligatorii. Angajatii isi pot atinge fata sau sortul, iar de acolo microbii se pot transmite mai departe, prin intermediul mainilor, in produsele alimentare.
- Sapunul lichid, dezinfectantul si prosoapele pentru maini trebuie sa fie la nivelul ochilor. Utilizarea acestora trebuie sa devina un obicei constant, de aceea amplansarea acestora langa fiecare chiuveta si la intrarile in bucatarie sunt obligatorii.
- Folosirea detergentului de vase, antibacterian. Pe langa indepartarea grasimii si a murdariei de pe vesela, detergentul de vase trebuie sa le si igienizeze.
- Folosirea produselor de curateniesi dezinfectare, dupa tipul suprafetelor si tipul de murdarie.
De aceea, este important sa ca igienizarea bucatariilor profesionale sa fie facute zilnic pentru siguranta atat a angajatilor cat si a clientilor.
La Kärcher-Oltenia gasiti toate aparatele potrivite pentru pentru a igieniza si a curate foarte usor bucatariile profesionale.